Pagina's

Volg mijn Blog met Bloglovin

zondag 9 juni 2013

Driekleuren kaart..............

Allereerst wil ik jullie bedanken voor de leuke berichtjes die jullie op mijn blog achtergelaten hebben. Ik vind dit altijd zo leuk en kom uiteraard ook graag bij jullie kijken.
Deze kaart had ik al even terug gemaakt, het is weer eens een echte "Hanny" kaart laten zien, met dit verschil dat hij voor Plony dr verjaardag was hihi.
Het is lekker rose en een volle kaart, helemaal mijn ding. Helaas weet ik niet van wie dit prachtige plaatje is...
Soms heb ik totaal geen inspiratie, jullie zullen dat vast ook weleens hebben. Het gekke is dat als ik dan rose papier en een plaatje pak het zo weer komt, maar ja, om nu maar alle kaarten rose te maken is ook al zo iets.........
Gelukkig is de favoriete kleur van Plony ook rose dus kon ik heerlijk aan de slag.


 
De hoekjes heb ik versierd met 3 (!!) verschillende hoekjes, deze op elkaar geplakt en met distressinkt bewerkt, daarop weer pareltjes.


De parelpinnen maak ik zelf, zo kun je precies de kleur pakken die je wilt. Bij de rechterpin heb ik organzalint aan een pin geregen en daartussen telkens een parelkraaltje. Het hartje heb ik gemaakt van witte/grijze klei, ik maak deze ook weleens van fimoklei, dat is wat steviger als je de kaart op de post moet doen. Dit hart heb ik ook met distressinkt bewerkt.
 
(Uitleg: ik pak dan klei, kneed deze goed door zodat het lekker soepel wordt, dan rol je het wat plat of kneed het plat met je handen en in dit geval heb ik er een stempel van een hart in gedrukt. De randen heb ik weggesneden zodat er een mooi hart overbleef. Goed laten drogen (voor de ongeduldigen onder ons: fimoklei kan zelfs in de oven) en daarna eventueel met distressinkt bewerken).
 


Van het "parellint" wat ik om het plaatje geplakt heb wilde ik ook een strikje. Om er een strikje van te maken moest ik het met een draadje bij elkaar vastnaaien anders bleef het niet zitten en zo wel. Het draadje zie je niet, ik vind dit zo lief er uit zien, jullie ook?
 
 
 
Dit is dan de kaart in zijn geheel geworden. Uiteindelijk heb ik maar 3 kleuren gebruikt: rose, wit en bruin, verder met distressinkt bewerkt.
 
 
 
 
 
Alvast bedankt voor jullie lieve en leuke reacties en als je iets wilt weten....gewoon vragen.
De volgende kaart heb ik al klaar voor Ans haar verjaardag maar die kan ik pas laten zien als ze hem ontvangen heeft.
 
De materialen die ik gebruikt heb zijn van:
 
Rosa Dotje d'Hollande papier
Die Namics Photo corners
Magnolia doohickeys Spruce Twig
Marianne Design CR 1204
Martha Stewart Doily Lace Edge Punch
Spellbinders S4-356 Floral Ovals
Spellbinders S5-083 Antique Frame and accents
Verder heb ik gesso gebruikt op de hartjes van de Xenos, parelsnoer, parelhartjes, organza, kant, zelfgemaakte pinnen en een charm.