Pagina's

Volg mijn Blog met Bloglovin

dinsdag 20 mei 2014

Live, Love, Laugh.............en de vogel(s) is gevlogen...........

Deze keer eens iets anders dan een kaart. Ik zag  dat er bij Scrap& Cards een challenge is en alles mocht behalve een kaart, hopelijk mag dit ook meedoen.....
Deze keer laat ik jullie mijn antieke poppenledikantje zien wat ik van mijn vriendin uit Amerika heb gekregen. Tijdens ons bezoek was ze al bezig met een op handen zijnde verhuizing, ze ging van een supergroot huis naar een kleinere woning en er moest ontzettend veel weg gedaan worden. Zo ook dit ledikantje en ze vroeg of ik dit wilde. Nou..dat wilde ik wel natuurlijk, alleen hoe kreeg ik dat in mijn koffer.........Na alles losgeschroefd te hebben ging het erin, mijn man vond het maar niets maar ik was er zo ontzettend blij mee. Het heeft een paar jaar gestaan met alleen een matrasje erin en wat beertjes erop maar nu vond ik het tijd om er iets aan te gaan doen. Ik was namelijk voor een van mijn beertjes een vestje aan het breien en zo ontstond het idee om meteen het ledikantje onder handen te nemen. Ik heb heerlijk buiten in de tuin zitten te breien, ik ben nogal allergisch en vaak kriebelt het nogal maar buiten waaien alles losse draadje en stukjes weg dus geen jeuk. Ik ben zeker geen ervaren breister en heb dit gewoon een beetje op gevoel gemaakt, de hoofdband is gehaakt en de bloemetjes op de schoentjes en in het haar ook.
Tja, het vestje was klaar en dat was ook zomaar kaal, dus maar van Laura Ashley stof (alle stofjes zijn van dit merk) een lief rokje met kant gemaakt. De schoentjes komen uit het blad Cards& Scrap van Juni/Juli 2013, het is een patroon om papieren schoentjes te maken maar kan natuurlijk ook met stof, je neemt dan de bovenkant 2 keer uit stof over. Wie dit patroon niet heeft en wil hebben mag me een mailtje sturen, dan scan ik het even in en verstuur ik het naar je. Op het lakentje heb ik met de borduurmachine  Good Night geborduurd.

Ik zie dat ik er weer een volgster bij heb, welkom Gaby, hopelijk kun je hier wat inspiratie opdoen, ik kom natuurlijk ook bij jou een kijkje nemen.


Is het geen schatje zo op haar ledikantje?


De tekst met de borduurmachine geborduurd op dit mooie Laura Ashley stofje met rozen.

Mijn beertje is er moe van geworden en is er bij gaan liggen.......De mereltjes hebben afgelopen vrijdag 16 Mei het nest verlaten, op 3 Mei was het eerste eitje uitgekomen en na 13 dagen dus al allemaal het nest verlaten, snel hoor.


Graag tot "blogs" en ik ben reuze benieuwd wat jullie hiervan vinden.


http://scrapcardschallengeblog.blogspot.nl/2014/05/scrp-cards-challenge-63.html

http://vintagecafecard.blogspot.nl/2014/05/my-shabby-home.html