Pagina's

Volg mijn Blog met Bloglovin

donderdag 5 december 2013

Echte vintage..........Winterwonderland...


Nou,  als dit geen vintage is...............

Deze dame in kwestie is geboren in 1897. Jullie zullen je afvragen hoe ik dit weet?
Omdat deze dame mijn "schoon" oma was,  oftewel de oma van mijn man. Op deze foto zit ze met haar 2 zonen, ja jullie lezen het goed, 2 zoontjes. Als je niet beter weet zou je toch zeggen dat het kleinste kindje een meisje is maar het is dus een jongetje. De kleding is dus ook echt uit die tijd, kijk maar eens naar die slabkousen die het kleine jongetje aanheeft, of hoe noem je zoiets, wat over de schoenen valt. Een mof om de handen warm in te houden, deftige hoed en stevige stappers;)
Ik schat dat de oudste jongen hier ongeveer 6 jaar is en de kleinste 3jaar oud. Oma is dan 27 jaar op deze foto. De oudste, de vader van mijn man is al redelijk vroeg gestorven, de jongste is vorig jaar op 94jarige leeftijd overleden. Oma zelf is 99 jaar geworden!
Ik wilde al een tijd iets met deze foto doen en nu is het er eindelijk van gekomen. Deze kaart stuur ik naar de neef van mijn man, hij is de zoon van het kleinste kindje hier op de kaart en na het overlijden van zijn vader hebben we samen fotoboeken doorgekeken, deze foto zag ik er niet tussen zitten dus vandaar mijn keuze om die naar hen te sturen.

 
De randen van het plaatje en onderliggende lagen en de randen van de kaart heb ik bewerkt met de distresser, daarna met distressinkt, Vintage Photo, bewerkt
 
 
 
 
 
Hier kun je het "frame" zien wat ik over het plaatje heb gelegd, het maakt het rechthoekige plaatje net iets speelser.
 
 

 
 
 
De zilverkleurige charm 2014 en het randje van het rose labeltje heb ik met Gesso bewerkt
 
 

 
 
Onder het strikje steekt nog net een stukje van de border Alexa van Memory Box, daaronder zit nog kant.
 
 
 
 
 
 
De materialen die ik gebruikt heb zijn van:
 
Cheery lynn DL 128 Manon's Wedding Garland Die
Cheery Lynn B 146 Pine Branches
Cheery Lynn C 146 Snowflakes
Go Kreate Frilly Large #2
Joy 6002/2019
Marianne Design LR 0121
Memory Box Alexea border
Whimsy Shapeology Notables 3
 
 
Verder nog cardstock, designpapier (ik denk van Marianne Design) bronskleur parelpen, parelsterren, kant, satijnlint en gesso waar mee ik de zilverkleurige charm mee ingesmeerd heb,behangpapier voor de kerstbloemen en ijssterren, distresser gebruikt voor de randjes en met distressinkt Vintage Photo bewerkt.
 
Wellicht hebben sommigen al gezien dat ik de mooie prijs bij De Egel heb gewonnen, ik heb hem in mijn sidebar staan. Mijn Sinterklaas heb ik dus al binnen haha, nou ja binnen nog niet maar al wel in het vooruitzicht, ik bof zomaar hoor en dan is het "heerlijke avondje" nog niet eens geweest!
Ik wens iedereen die dit gaat vieren een hele fijne avond toe, geniet er lekker van.
 
 
Mijn kaart laat ik meedoen bij WLVC waar ze om een vintagekaart met frame vragen: