Pagina's

Volg mijn Blog met Bloglovin

woensdag 4 september 2013

Merry Christmas, model Kerstklok en nog wat geborduurd met de machine...


Welkom Eliane en Mar, leuk dat jullie mijn blog gevonden hebben. Mar haar blog heb ik gevonden en ben inmiddels ook haar volgster geworden, ze maakt schitterende creaties, heb jij ook een blog Eliane want ik wil ook graag bij jou komen kijken?

Dit wordt een lange blog dus ik zou zeggen pak een kopje koffie of thee erbij......lol.

Het afgelopen weekend hebben we onze jongste dochter over gehuisd, we hadden geluk met het weer en alles is spoedig verlopen. Ik had er behoorlijk tegenop gezien maar het viel achteraf reuze mee.  Ze is nog niet helemaal ingeburgerd maar heeft het nu al goed naar haar zin, samen met haar vriend.

Dan nu mijn creatie.............
Deze keer heb ik zelf een kaart geknipt/gesneden. Ik heb de mal van Marianne Design gescand, dit malletje 300% vergroot en toen had ik dus een grote Kerstklok. Hier heb ik het model van de kaart vandaan (wie het patroontje leuk vindt en ook eens uit wil proberen mag een mailtje sturen en dan stuur ik het naar je toe). 
 
Ik had geen idee of het wat ging worden en....zuinig als ik ben...heb ik niet het mooiste papier gebruikt wat ik heb maar gewoon in de restenbak gezocht. Daar lag nog wel het een en ander en dat heb ik hiervoor gebruikt, ik heb dus geen naam voor jullie van wie dit papier is.
 
 
 
 
De tekst Merry Christmas heb ik van een rolletje lint wat ik nog had liggen en heb ik op deze tag geplakt. Daar bovenop een slede, geknipt van een border van Cheery Lynn.
 
 
 
 
Van dit Kerstklokje heb ik dus het patroon vandaan gehaald. Ik heb er zelf een "klepeltje" op geplakt.
 
 
 
 
 
De doorzichtige kunststof ijssterren zijn eigenlijk slingers voor in een Kerstboom maar ik heb er gewoon een aantal vanaf geknipt....lol.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dit is hem dan uiteindelijk geworden, niet echt naar mijn zin maar ik durf hem toch wel te laten zien hier;)  Het is wellicht leuk om jullie op een idee te brengen toch?
 
 
Mijn gebruikte materialen zijn:
 
 
 
Plaatje, komt weer van internet en heb ik geprint op canvaspapier.
Ondergrond stevig cardstock.
Cheery Lynn B140 Christmas Sleigh
Crafts Too ovals
Marianne Design LR 0121
Marianne Design LR 0182
Marianne Design LR 0187
Memory Box Flowering Chrismas Tree
Whiff of Joy Bells Festoon die
 
 
 
 
Verder nog gebruikt:
organzalint, doorzichtige kunststof ijssterren, pareltjes, zilverkleurig gaas, gesso, cardstock

 
 
 
Verder ben ik nog af en toe bezig om met mijn nieuwe borduurmachine te oefenen, ik had nog niets op elastische stof uitgeprobeerd en aangezien er vriendinnen van mijn dochters zijn die al kinderen hebben vond ik het leuk om iets een persoonlijk tintje te geven.
 
Onderstaand rompertje heb ik bij het Kruidvat gekocht voor € 0,50 in de uitverkoop, als het mislukte was er niet veel verknoeid vond ik. Het appeltje van oranje stond er al op, ik heb alleen de naam erop geborduurd. Dit lettertype had ik ook nog niet geprobeerd en ik vind persoonlijk een dicht lettertype mooier blijkt nu;)


Verder heb ik nog een mutsje geborduurd met naam en bloemetje voor een meisje.
Morgen ga ik naar de naaimachinehandel, ik krijg dan een soort les/uitleg over de borduurmachine wat er allemaal nog meer mee kan, superleuk hoor want tot nu toe heb ik alleen maar wat figuurtjes en namen geborduurd en er is nog zoveel meer mogelijk.
 
 
Verder was ik deze week nog zo gelukkig om bij de Give away bij ScraphouseBlog een set mallen van Memory Box te winnen, wat een bofferd ben ik he? Ik lig voor de brievenbus hoor haha.