Pagina's

Volg mijn Blog met Bloglovin

zondag 4 mei 2014

Congrats.....kisss......en even griezelen........;)

We zitten inmiddels alweer in Mei, het is naar mijn idee zo snel gegaan, wellicht ook doordat ik de laatste tijd zoveel werk, dan is de dag zo om. Ik heb toch nog tijd kunnen maken om tussendoor een kaart te maken voor Nel die op 6 Mei jarig is, ze heeft hem inmiddels ontvangen dus kan ik hem laten zien.









Deze keer heb ik het mooie, linnenachtige papier van Papermania gebruikt, stevig en mooi van structuur. 









De harten van Marianne gebruikt en erachter heb ik heel licht rose voile geplakt, daarop ook weer de miniknoopjes bevestigd.








De banner heb ik uit zowel rose als uit geel gestanst en niet helemaal op elkaar geplakt zodat je een beetje een schaduweffect krijgt, dit beinkt met distressinkt.









Ik heb wolvilt gebruikt om de mooie bloemetjes van Magnolia Doohickey te stansen, het voelt heel zacht aan en ziet er ook heel teer uit ( het is ook erg kwetsbaar overigens dus voorzichtig uit de malletjes halen)




Gebruikte materialen:

Internet plaatje, 
Papermania Vintage notes en linnenpapier
Cottage Cutz Elegant Harvest Leaf
Die Version Congrats banner
Die Version Heart Pop Whispers
Magnolia Doohickeys Heart Swirls
Magnolie doohickeys Helleborus
Marianne Design 0187
Memory Box Party Banner (alleen de strikjes)
Memoryb Box Heart Canopy

Verder nog piepkleine hartknoopjes, pareltjes, distressinkt Vintage Photo, wolvilt, perkamentpapier, draaistempel, photoschaar Fiskars en rose voile



Deze kaart laat ik meedoen bij AnMa Creatief:


Jullie zullen wel denken......even griezelen? 
Nou dat komt zo, gisteren waren er inmiddels 4 van de 5 eitjes uitgekomen van de merel die boven op de tanden van de hark (de hark hangt ondersteboven dus met de tanden omhoog) een nestje heeft gemaakt. We mogen er dicht bij komen, de merels vinden alles goed dus we kunnen het dagelijks volgen. Hier dus de eerste foto van de kale, ietwat griezelige mereltjes haha. Nog een leuk weetje, in het dorp waar ik geboren ben, in Valkenswaard, noemde men een hark in het dialect ook wel een "griezel".









29 opmerkingen:

  1. Wat een prachtig kaartje! Zoveel moois weer om naar te kijken en toch zo zacht van kleur, ik hou daar veel van! Wat super dat jullie het nestje van zo dichtbij mogen zien, ziet er bijzonder uit hé?! En in inderdaad wat griezelig op het eerste gezicht, maar dat veranderd snel genoeg ;-)

    Leuk dat je meedoet bij de challenge van AnMaCreatief. Liefs Lotte

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Valt mee hoor, dat griezelen! Ziet er heel speciaal uit, de veertjes moeten nog komen en dan hebben jullie er daar weer een prachtig stel bij! Je kaart is ook weer bijzonder mooi gemaakt, tere kleuren en dan passen de tere bloemetjes daar prachtig bij! Bij het terugkijken was het ook weer genieten hoor, het één nog mooier dan het andere!

    Groetjes Richtje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie kaart Hanny!!!
    Schattig zeg die pasgeboren mereltjes

    Groetjes Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een schitterende kaart. Zo leuk die bloemetjes uit vilt.
    Wat lief die pasgeboren mereltjes.
    Groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wow prachtige kaart Hanny, echt schitterend om zo iets te mogen ontvangen!
    Ja merels zitten soms op hele vreemden plaatsen. Paar jaar geleden bij ons naast de keukendeur in een grote bos (deze is inmiddels weg) Maakte die beestjes niet uit dat we keken naar ze. Zolang je er maar niet aan komt toch?
    Wow mooie foto!
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Super, super wat een pracht van een kaartje heel mooi weer en dan die fotooooooo schitteredn dat je er zo dicht bij kan komen. Supers.....ik hoop dat je ons op de hoogte houdt.

    liefs Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  7. prachtige kaart en wat een leuke foto

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een super mooi kaartje Hanny!
    Gave details en heel leuk gedaan met het slingertje!!
    Bijzonder he op welk meest vreemde plekjes die vogels kunnen gaan zitten!
    Grappig om dat proces te volgen!
    Groetjes Jacomijn

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw Hanny wat een schitterende kaart heb je gemaakt voor Nel, ik vind hem helemaal super. Wat superschattig dat nesje, zo leuk om ze groot te zien worden straks.
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een prachtig kaartje, Hanny....wat een schitterende mallen heb je gebruikt...helemaal super geworden.
    En wat gaaf dat jullie van het ouderpaar zo dicht bij de kleine mereltjes mogen komen, die op de griezel in hun nestje liggen.
    Pas maar op dat die leuke handtekening poes er niet te dicht bij komt!!
    Fijne zondag verder!
    xxx Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  11. This is a beautiful card Hanny, I love your gorgeous papers and fabulous die cut details, your image is lovely as always,
    Pauline
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een prachtige kaart heb je gemaakt Hanny, helemaal mijn kleur ook. Weer veel mallen mooi bij elkaar gecombineerd.
    Toppertje weer! Leuk de foto van de kale mereltjes, en wat leuk dat het ouderpaar het allemaal toelaat, dat wordt inderdaad iedere dag even loeren in het nestje.
    groetjes
    Neline

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Het is weer een echte Hanny kaart, vol leuke details en mooie stansen, zeker de tekst
    congrats! Nel zal hem prachtig vinden! Pasgeboren vogeltjes zien er niet uit hè...kale boel!
    Maar dat komt snel goed hoor...wel heel leuk als je dat zo kan volgen!
    Lieve groetjes van Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi Hanny. Wat een pachtige kaart. Zoveel prachtige details.Je hebt de mallen weer erg mooi gebruikt op deze kaart. Een heel leuk plaatje. TOP weer. Wat leuk die kleine vogeltjes in de tuin. Ze zien er inderdaad wat eng uit zo zonder veertjes nog. Groeten Trijntje

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ooohhh wat een geweldige mooie kaart Hanny en die iniminiknoopjes........echt superschattig!! Net als die kleine griezelige mereltjes. Hihihih!! Wel supergaaf dat jullie zomaar mogen kijken zeg!! Liefs, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heel mooi kaartje Hanny.... geweldig leuke accentjes erop ....
    En wat een super leuke kleine mereltjes...heel grappig dat ze op de hark een nestje gemaakt hebben.....als de poes maar uit de buurt blijft....hier zijn er een paar gesneuveld....jammer is dat....ook de koolmeesjes zitten met jongen......zo ijverig vliegen ze af en aan met eten voor de kleintjes.....wat is de natuur toch mooi!!!

    groetjes Rosina

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hanny, wat een pracht van een kaart weer!
    Vaak in een merelnest gekeken want er zat er vroeger precies eentje onder mijn slaapkamerraam en moeder en vader merel waren ieder jaar weer van de partij om een nestje te bouwen en het is oh zo leuk om dat te volgen, binnenkort komen de veertjes te voorschijn en langzaam vliegen ze uit! Momenteel heb ik veel last van kraaien, we zullen maar zeggen een overvloed aan nesten in de bomen en hoewel ik van alle dieren etc. houd wordt ik hier stapelgek van...die maken me toch een herrie en bovendien verjagen ze de zangvogels en andere kleine vogelsoorten, die hooooorrrrr en zie ik veel liever!

    Groetjes, Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  18. wat een prachtige vintage kaart Hanny.
    alles is zo mooi bij elkaar uitgezocht en de mallen zijn goed gebruikt.
    ik vind hem super !!!
    liefs An

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een geweldig mooi kaartje weer Hanny!! Zo griezelig vind ik die kleine vogeltje niet hoor, eerder heel erg schattig, wat leuk dat jullie dat allemaal van dichtbij kunnen volgen.
    Liefs, Diana

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Je kaart is prachtig Hanny. Je hebt weer zoveel mooie details gebruikt.
    Tof dat jullie zo dicht bij het nestje mogen komen. Ik vind ze ook niet zo griezelig hoor. Binnen een paar dagen zijn het van die pluizige bolletjes.

    Groetjes,
    Nans

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat schitterend het nestje van de merels zo leuk om te zien hoe ze groeien vorig jaar hadden wij hier ook zo'n nestje maar wij konden ze pas zien toen ze door hun ouders langzaam aan de wijde wereld in mochten zo leuk ook om te volgen.
    Je kaart is zoals altijd weer schitterend geworden.
    Fijne dag!
    groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Very cute card Hanny, beautiful goodies i can see here.xx

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hoi Hanny. Weer een prachtige kaart. met leuke mallen,erg mooi. en een heel leuk plaatje
    helemaal top
    Gr Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat superleuk dat je die kleintjes zo kunt volgen, nieuw leven is zo mooi en schattig, ben al aagje naar de volgende fotos. Je kaartje is weer prachtig meis, zoveel mooie details en die knoopjes op de hartjes is een supermooi accent, knuf, Marion

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Hallo Hanny,
    wat een schitterend kaartje supper mooi
    mooie foto van die piep kleine vogeltjes
    fijne avond
    lieve groetjes martine

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Oh Hanny wat heb je toch weer een betoverend mooi kaartje gemaakt! Ik vind het geweldig wanneer er een hoop te zien is op een kaart, nog een romantisch gevoel overbrengt en daarbij zo liefdevol is gemaakt! Wat schattig, die kleine mereltjes. Heel bijzonder hè, om zo'n nestje te aanschouwen? Bij ons in de tuin zitten ook altijd heel veel vogels, tja, hoge bomen, dat wil wel ;-) Maar dat heeft ook wel ooit een keerzijde wanneer zo'n teer vogeltje door een roofvogel wordt gegrepen en wij de botjes en veertjes vinden... De natuur is mooi maar soms heel hard... Geniet van je avond! Lieve groetjes, Ira
    Ira’s Crea Corner

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat een prachtige kaart Hanny! Er is zoveel moois op te zien.
    En wat mooi het nestje met de mereltjes. Nu zijn ze nog niet om aan te zien maar straks gelukkig wel. Ik vind het altijd prachtig jonge vogeltjes in dc tuin. Leuk dat je er zo goed bij kan komen.
    Groetjes Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat leuk dat jullie dat nestje zo leuk kunnen volgen.
    Ik heb hier ook een merel paartje, ze nesten in een andere tuin,
    maar komen bij mij eten halen wat ik altijd strooi en wormpjes.
    Van de week was ik aarde aan het omwoelen en de merels kwamen gewoon erbij,
    zomaar naast me, wat een samenwerking, ze wachtten er gewoon op tot ik een
    worm vond en die aan hun gaf. Als beloning kreeg ik mooi gefluit !
    Je kaart is echt super mooi, schitterend gemaakt ☺
    Ik wil je ook nog even bedanken voor je leuke en lieve reacties steeds op mijn blog !
    Gezellige en fijne (knutsel) dagen ☼
    Liefs van Erica
    {Heidebloempjuh}

    BeantwoordenVerwijderen
  29. wat een prachtig kaartje; gezellig dat je meedoet aan onze challenge bij Anmacreatief. Leuk die jonge mereltjes. Groetjes, Helen

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter:

Beste allemaal,
Ik vind het heel leuk dat je op mijn blog komt en hoop dat je hier inspiratie uit kunt halen. Je mag je me altijd mailen als je vragen hebt of iets wilt weten.

Thank you for visiting my blog, if you have any questions, please e-mail me..